Cd-recensies

Krakatau 74/48 met CD

Door Joep van Ruiten

...Zowel Tzum als Krakatau kent mindere momenten, maar waar het om gaat is dat beide bladen steeds weer een verrassing in petto hebben. Dit keer een ontwapenend interview van Roos Custers (in Tzum) en een overrompelende performance van Tsead Bruinja (in Krakatau). Het zijn de kleine dingen die het doen, betoogden Saskia en Serge ooit. Daar hoeft niet altijd een grote geldschieter aan te pas te komen – al maakt het soms het bestaan wel een stuk makkelijker.

Bron: http://www.woestenledig.com/woestenledig/2008/02/krakatau-en-tzu.html en Het Dagblad van het Noorden, februari 2008


Zingo!

De pers bij monde van Ricco van Nierop over de bijdrage van Tsead Bruinja samen met Jaap van Keulen* (Appels kopen) en met Frank Tazelaar en Jeroen Putte (De man dy't rinne moat) aan deze cd:

'De sterkste track komt van dichter Tsead Bruinja. Door heerlijk rommelige handklapjes begeleid, zingt Bruinja zijn klassieker 'De man dy't rinne moat' uit zijn gelijknamige bundel. Lekker opgefokte muziek met een man met een stem. De muziek van de track 'Appels kopen' klinkt als Spinvis, met het verschil dat Bruinja een betere stem heeft.' (www.derecensent.nl).

*De samenwerking tussen Tsead Bruinja en Jaap van Keulen onstond vanuit een opdracht door het festival de Wintertuin te Nijmegen. Van Keulen, Bruinja en danseres Tanja van Susteren combineerden voor het festival van 2003 poëzie met flamenco dans en muziek. Dit resulteerde in een langdurige samenwerking tussen Bruinja en van Keulen. Samen zijn zij onder andere te beluisteren op de CD Zingo Poetry Slam die uitkwam bij Uitgeverij Vassallucci.