BOEKINGEN

De Schrijverscentrale
Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR Amsterdam
020 623 49 23
info@deschrijverscentrale.nl

Tsead Bruinja is een dichter die van optreden houdt, solo, maar ook met muzikanten, met live geprojecteerde tekeningen en flamencodansers. Zijn voordrachten zijn een mengeling van gedichten over familie, de actualiteitvriendschap en de liefde, waarbij de toon varieert van licht tot zwaar. Een recensent omschreef hem als volgt:

Hij is een dichter die teder en liefdevol kan zingen, maar ook stevige, ruige beelden en klanken kan gebruiken. Zachtmoedig én stoer. Een strelende hand én een vuist...Tsead Bruinja is een zachtmoedig zanger.

Bruinja werkt graag in opdracht. Dat deed hij jarenlang voor radio 1 bij 'Dit is de dag', waarvoor hij binnen een uur een gedicht maakte rond het nieuws, en twee jaar lang als columnist van de Leeuwarder Courant. Daarnaast werkt Bruinja veel samen met kunstenaars aan projecten in de openbare ruimte. Een goed voorbeeld daarvan is 'Rozen & Beton' (o.a. met Milou van Ham), waarbij door Koninklijke Tichelaar in tegels gebakken gedichten de gevel van woontoren De Verkenner te Utrecht sieren.

Als docent is Bruinja werkzaam bij de opleiding Creative Writing (ArtEZ Arnhem) en geeft hij workshops op middelbare scholen. Verder is Bruinja presentator en interviewer (ook in het Engels) bij festivals als Poetry International en Crossing Border.


©Dirk Skiba